iplitalie.nl

B&b, letto e colazione Il Noce

Voor wie geen Italiaanse les wil volgen en toch een paar dagen van de schitterende omgeving wil genieten, kan in mijn B&b, letto e colazione, Il Noce overnachten. Gasten van B&b Il Noce kunnen, wanneer zij dat zouden willen, wel deelnemen aan activiteiten als kookles of een wijnproeverij op de fattoria, Migliarina.

 

Waar woon ik?

Mijn huis, Il Noce, ligt in het stadje Montevarchi in de Val d’Arno in Toscane. De Val d’Arnois de vallei van de rivier de Arno die naar Florence stroomt en vandaar richting Pisa, de kust. Montevarchi ligt op ongeveer 25 kilometer afstand van de stad Arezzo, op 55 kilometer afstand van Florence en op 45 kilometer van Siena. Kunststeden in overvloed dus om te bezichtigen. Het huis waar ik woon ligt op de fattoria Migliarina en maakt deel uit van de het landgoed Montozzi. Heel interessant is het om wat meer om over kasteel Montozzi te lezen.

 

Mijn woning

Mijn huis

Op het terrein van Migliarina liggen een aantal boerenwoningen met houtovens, schuren en opslagruimtes voor landbouwmateriaal. Deze woningen worden aan particulieren verhuurd gedurende het gehele jaar en één van deze huisjes heb ik gehuurd. Helaas heb ik geen houtoven maar ik heb wel het mooiste uitzicht van het gehele terrein! Vanuit Il Noce heb je een schitterend uitzicht over het dorpje Bucine en de Chianti-heuvels, waar de zon ondergaat.

Verder kun je een bescheiden gebruik maken van het zwembad dat naast mijn huis ligt en dat eveneens een prachtig uitzicht heeft over de Chianti. Er zijn geen ligbedden en parasols maar je kunt heerlijk zonnen in mijn tuin. Voor mijn huis ligt een tuin van ongeveer 300m2 tuin met een olijfboom en een vijgenboom en in de tuin staan uiteraard een tuinmeubels. Verder is er een parkeerplaats beschikbaar op de boerderij vlakbij mijn huis.

Il Noce heeft drie slaapkamers, een eet/zitkeuken met een grote open haard en een eenvoudige maar complete moderne keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en de badkamer. Alle vloeren en plafonds in het huis zijn van terracotta en ademen de sfeer van het boeren Toscaanse landleven. De ramen zijn voorzien van muggenhorren en houten openslaande luiken.

 

B&b Il Noce

Twee van de drie slaapkamers stel ik ter beschikking voor gasten. Een slaapkamer heeft twee bedden en de andere kamer kan gebruikt worden als zit/slaapkamer. Wanneer je met twee personen komt, heb je dus de beschikking over een slaapkamer en een zitkamer. Indien je met drie personen bent, kan er in de derde kamer een logeerbed geplaatst worden.

Aangezien de woning maar één badkamer heeft, moet je de badkamer delen met mij, maar nooit met andere gasten. Uiteraard staat er ’s morgens een lekker ontbijtje voor je klaar!

 

En verder…

Als je geen zin hebt om buiten de deur te gaan eten, kun je altijd bij mij een maaltijd reserveren, ik zal met veel plezier een Italiaanse lunch of diner voor je klaarmaken. 

Mocht je wel eventueel interesse hebben in een kookles of de wijnproeverij is dat altijd mogelijk.