iplitalie.nl

Italiaanse les via Skype

Waarom zou het lesgeven moeten stoppen na mijn verhuizing naar Italië? Italiaanse les via Skype is dan het eerste waar je aan denkt. In deze tijd van automatisering, social media en digitalisering hoeft afstand geen belemmering meer te zijn om mijn werkzaamheden en hobby, Italiaanse les geven, online voort te zetten. Iedereen die een computer heeft, kent het begrip “skypen” alleen is het voor veel mensen even de stap zetten…. ik heb hem gezet en wil nooit anders meer.

 

Hoe werkt Skype?

Skype is een gratis programma dat eenvoudig gedownload kan worden. Je kunt er gratis telefoon- en videogesprekken mee voeren en  je kunt ermee chatten. Het programma heeft de mogelijkheid om naast het beeld een “chat”-scherm te openen en je kunt foto’s, PDF’s en documenten versturen. Voor je Skype wilt gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken waardoor je contact kunt maken met andere Skype-gebruikers.

Wanneer je besluit Italiaanse les te volgen via Skype, zoek je eenvoudigweg mijn account “Annelies Hazebroek” en voeg je mij toe. Ik ontvang dan een uitnodiging en moet deze eerst bevestigen voor we les kunnen hebben.

Download hier Skype:

 

Hoe geef ik les via Skype?

Via de videogesprekken geef ik de Skypelessen. Net als wanneer je tegenover elkaar aan tafel zit, zit je nu voor het beeldscherm en ziet mij in beeld. Ik zie jou in beeld en wij horen elkaar. Voor de les begint stuur ik altijd even een “app” om je aan onze afspraak te herinneren en zorg ervoor dat ik je het benodigde materiaal voor de les gestuurd heb. Wanneer het tijd is voor onze les, bel ik je via het videogesprek en zodra je opneemt, verschijn ik in beeld. Wanneer je tegenover me aan tafel had gezeten, dan had ik je een kop koffie of thee aangeboden maar die moet je nu zelf even verzorgen!

Dan begint de les en nemen we het huiswerk door, behandelen de stof die op het programma staat en doen alles wat er tijdens een gewone les ook aan de orde is. Door middel van de “chat” aan de zijkant van het scherm kan ik mijn uitleg schriftelijk ondersteunen.

Na afloop van de les nemen we even het huiswerk door en maken een afspraak voor de volgende les. Net als in Nederland, kun je me tussen de lessen door, altijd mailen of appen voor ondersteuning of vragen. Afstand hoeft tegenwoordig geen belemmering te zijn voor iets dat je graag doet. Ik geef graag Italiaanse les en ik hoop dat jij graag les van mij krijgt.

 

Mijn lesmethode

Of je nu een volledige beginner bent of een vergevorderd niveau hebt bereikt, ik kan je altijd helpen met je Italiaanse les. Naar mijn mening kun je slechts Italiaans leren, maar dat geldt voor iedere taal, als je je toch wat in de grammatica verdiept. Hoe kun je antwoorden als je niet weet hoe een werkwoord in elkaar zit? Ik help je stapje voor stapje en leg je ieder onderwerp in de grammatica geduldig uit en stuur je de bijbehorende oefeningen.

Je kunt van een taal, of je er nu woont of niet, nooit alle woorden kennen dus ik heb een systeem bedacht dat je je ten alle tijden kunt uitdrukken. Al heel snel ga je hiermee beginnen en je zult versteld staan wat je al na heel korte tijd kunt zeggen.

Wanneer ik het idee heb dat je het thema in de “vingers” hebt, dan gaan we het al sprekend toepassen en dan zorg ik ervoor dat je het ook kunt gebruiken. Ik zal je nooit leerstof aanbieden als je het vorige onderwerp nog niet beheerst.

Ben je al gevorderd of vergevorderd dan maak ik een inventarisatie van je kennis en herhalen we de lesstof die weer even opgefrist moet worden. Ook hier geldt weer voor dat we het al sprekend gaan toepassen.  Het spreekt vanzelf dat we, hoe verder je bent, steeds meer overgaan tot Italiaanse conversatie.

 

Huiswerk

Na iedere les krijg je wat huiswerk in de vorm van oefeningen, een opdracht en een pagina idioom. Dit materiaal heb ik je dan al voor de les toegestuurd zodat ik het kan toelichten. Wanneer je de oefeningen gedaan hebt, kun je ze me weer terugsturen en zal ik ze corrigeren. Je kunt dat doen via Whatsapp, de mail of via Skype. 

Neem gerust contact met me op voor een gratis en geheel vrijblijvende proefles.