iplitalie.nl

Hoe werkt het?

In deze tijd van automatisering, social media en digitalisering hoeft afstand geen belemmering meer te zijn om online te leren en Italiaanse les te nemen. Wat heb je nodig? Alleen een computer of laptop en een internetverbinding!

De lessen vinden plaats via Skype of Zoom. Deze applicaties zijn beide gratis te downloaden en werken gelukkig heel eenvoudig. Je downloadt de applicatie, maakt een account aan en vervolgens kunnen wij elkaar toevoegen om een connectie te maken. 

Als de Italiaanse les gaat beginnen bel ik jou, waarna ons videogesprek begint. Wanneer je tegenover me aan tafel had gezeten, dan had ik je uiteraard een kop koffie of thee aangeboden maar die moet je nu zelf even verzorgen. Voor de les begint heb je het benodigde materiaal voor de les al ontvangen, zodat we gelijk van start kunnen. We nemen we het huiswerk door, behandelen de stof die op het programma staat en doen alles wat er tijdens een gewone les ook aan de orde is. Door middel van de chatfunctie kunnen bestanden met elkaar gedeeld worden en kan uitleg schriftelijk ondersteund worden.

De lesmethode

Om een taal te leren, is de grammatica natuurlijk enorm belangrijk! Hoe kun je antwoorden als je niet weet hoe een werkwoord in elkaar zit? Grammatica wordt stapje voor stapje uitgelegd en je oefent met bijbehorende oefeningen. Maar ook aan de woordenschat wordt uiteraard aandacht besteed! Je leert methodes om je makkelijker uit te drukken, met of zonder de kennis van bepaalde woorden, en zal versteld staan wat je al na heel korte tijd kunt zeggen. Want al sprekend gaan we aan de slag om de taal onder de knie te krijgen!

Oefening baart kunst! En daarom krijg je regelmatig wat huiswerk in de vorm van oefeningen, een opdracht of een pagina idioom. Dit materiaal heb je dan al voor de les ontvangen en bespreken we aan het einde van de les.

Ook voor gevorderden!

Of je nu een volledige beginner bent of een vergevorderd niveau hebt, je kan altijd bijleren! Als je al gevorderd of vergevorderd bent, dan maken we een inventarisatie van je kennis en herhalen we lesstof die weer even opgefrist moet worden. Al sprekend gaan we de kennis toepassen!