iplitalie.nl

Italiaanse privéles

Vijftien jaar lang heb ik Italiaanse les gegeven in Maastricht en in de zomer van 2017 ben ik naar Italië verhuisd. Ik geef nu Italiaanse privéles in Montevarchi. Dit is een klein stadje in de Val d’Arno, vlakbij de steden Arezzo, Siena en Firenze. 

 

Skype

Vanaf deze locatie geef ik Skypeles. Met behulp van de huidige techniek hoeven mijn leerlingen me niet te missen. Wekelijks volgen zij hun les vanachter de computer en loggen in via Skype.

 

Privéles in Toscane

Naast de Skypelessen organiseer ik ook Italiaanse privéles in Toscane, geheel in de setting zoals iedereen zich dat voorstelt. Onder de Toscaanse zon, met uitzicht op de Chiantiheuvels, onder het genot van een “Migliarina”-wijntje en mijn eigengebakken Cantuccini.

Mijn jarenlange ervaring leert dat je nergens zo goed de taal leert als in het land “zelf”. Helaas heeft niet iedereen die gelegenheid om een paar maanden in Italië te verblijven. In een les-sessie van een week wil ik je zoveel mogelijk laten kennismaken met de spreektaal. Ik probeer hierbij de grammatica te beperken. Een cursusochtend van een paar uur deel je uiteraard anders in dan één lesuur in de week.

Verder wil ik iedereen de mogelijkheid bieden zich aan te sluiten bij één van de excursies die ik organiseer, uiteraard ook eventuele partners. Je kunt als je dat wilt ook deelnemen aan een kookles of wijnproeverij.