iplitalie.nl

Italiaanse privéles in Toscane

Naast Italiaanse privéles via Skype, geef ik ook Italiaanse privéles in Toscane, op “locatie” bij mij thuis. In taalonderwijstermen heet dit “Homestay”.

Mijn mooie plek en ervaring wil ik nu graag met iedereen delen, dus wat kan ik beter doen dan lesgeven in Toscane?

 

De voordelen

Het voordeel van privéles is in veel opzichten duidelijk! Het programma kun je samen met mij samenstellen en we hoeven geen uitgebreide intakegesprekken te voeren. Door mijn ervaring kan ik vaak snel inschatten waar behoefte aan is en deze bouw ik dan, verdeeld over de tijd die we hebben in, in de lesuren. Wil je veel grammatica behandelen, dan behandelen we veel grammatica en doen veel (mondelinge) oefeningen, wil je praten, dan praten we… we kunnen alle kanten op.

 

Met hoeveel personen privéles?

Bij homestay-lessen denk ik aan twee, maximaal drie personen. De persoon waarmee je komt heeft ongeveer hetzelfde niveau als jij en samen gaan we bedenken wat we een week (vijf lesdagen) of twee weken (tien lesdagen) gaan doen. Een lesweek duurt in principe van maandag tot en met vrijdag, maar uiteraard is hier ook variatie in mogelijk.

Je kunt ook voor een  ander concept kiezen en dat is dat jij les volgt en je reisgenoot/ote lekker gaat fietsen, wandelen of de auto pakt en op stap gaat. De middag kunnen jullie dan helemaal indelen zoals je zelf wilt. Ook de hoeveelheid huiswerk en de tijd die daar eventueel aan besteed moet worden is bespreekbaar.

 

De maaltijden

Wanneer je bij mij privéles volgt, kun je gebruik maken van mijn B&b Il Noce en dat is inclusief ontbijt. Je kunt er ook voor kiezen om in het agriturismo La Migliarina te verblijven. 

Na het ontbijt volgen de lessen en daarna is het mogelijk te kiezen voor een pranzo, lunch en ’s avonds voor een cena, een avondmaaltijd (tegen vergoeding, zie prijzen). In de nabijheid van mijn huis, is een goede Trattoria, le Querce, die op loopafstand is. Niets staat je in de weg hier te gaan eten of in het dorp Levane of Montevarchi. 

Als je het leuk vindt alvast wat recepten van mij uit te proberen, kun je eens een kijkje nemen op mijn Milaan/Toscane-blog ciaomilaan.nl.

 

Excursies

Uiteraard kun je na de lessen op stap gaan en de omgeving gaan verkennen. Steden als Arezzo, Florence en Siena liggen “om de hoek”. Een beetje genieten van de schoonheid van de streek is zeker aan te bevelen.

Om vanaf deze locatie excursies of uitstapjes te ondernemen heb je sowieso eigen vervoer nodig. Naar het station lopen gaat hier niet lukken, dat is gewoon te ver. Ook deze activiteiten kunnen we dus in overleg regelen. Ik kan je begeleiden naar een stad, er het een en ander over vertellen en het vervoer regelen. Ik kan je ook naar het station van Montevarchi brengen, zodat je zelf de trein kunt nemen naar alle steden in de omgeving. Wanneer je de beschikking hebt over eigen vervoer, ben je ’s middags in de gelegenheid uitstapjes te plannen.

In het menu vind je alle prijzen terug.