iplitalie.nl

Privéles via Skype

Vijftien jaar heb ik Italiaanse les gegeven in Maastricht en tot mijn spijt heb ik hier in juni 2017 een punt achter moeten zetten. Niet omdat ik les geven niet meer leuk vond, maar vanwege mijn verhuizing naar Milaan. Maar waarom moeten de lessen stoppen? In deze tijd van automatisering, social media en digitalisering hoeft afstand geen belemmering meer te zijn om verder te gaan met lesgeven en les krijgen. Iedereen die een computer heeft, kent het begrip “skypen”.

 

Hoe werkt Skype?

Skype is een gratis programma dat eenvoudig gedownload kan worden. Je kunt er gratis telefoon- en videogesprekken mee voeren en  je kunt ermee chatten. Het programma heeft de mogelijkheid om naast het beeld een “chat”-scherm te openen en je kunt foto’s, PDF’s en documenten versturen. Voor je Skype wilt gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken waardoor je contact kunt maken met andere Skype-gebruikers.

Wanneer je besluit les te volgen via Skype zoek je eenvoudigweg mijn account “Annelies Hazebroek” en voeg je mij toe. Ik ontvang dan een uitnodiging en moet deze eerst bevestigen voor we les kunnen hebben.

 

Hoe geef ik les via Skype?

Via de videogesprekken geef ik de Skypelessen. Net als wanneer je tegenover elkaar aan tafel zit, zit je nu voor het beeldscherm en ziet mij in beeld. Ik zie jou in beeld en wij horen elkaar. Voor de les begint stuur ik altijd even een “app” om je aan onze afspraak te herinneren en zorg ervoor dat ik je het benodigde materiaal voor de les gestuurd heb. Wanneer het tijd is voor onze les, bel ik je via het videogesprek en zodra je opneemt, verschijn ik in beeld. Wanneer je tegenover me aan tafel had gezeten, dan had ik je een kop koffie of thee aangeboden maar die moet je nu zelf even verzorgen!

Dan begint de les en nemen we het huiswerk door, behandelen de stof die op het programma staat en doen alles wat er tijdens een gewone les ook aan de orde is. Door middel van de “chat” aan de zijkant van het scherm kan ik mijn uitleg schriftelijk ondersteunen.

Na afloop van de les nemen we even het huiswerk door en maken een afspraak voor de volgende les. Net als in Nederland, kun je me tussen de lessen door, altijd mailen of appen voor ondersteuning of vragen. Afstand hoeft tegenwoordig geen belemmering te zijn voor iets dat je graag doet, ik geef graag Italiaanse les en ik hoop dat jullie graag les van mij krijgen.

Kosten: € 20,– per persoon per uur

               € 30,– per persoon per 1,5 uur

               € 25,– per twee persoon per uur