iplitalie.nl

Over Iplitalie

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het ontstaan en de achtergrond van Iplitalie. Iplitalie is ontstaan vanuit IPLI, het taalinstituut dat ik ruim 15 jaar geleden oprichtte in Limburg. Na mijn verhuizing naar Italië besloot ik de Italiaanse lessen online voort te zetten onder de bedrijfsnaam Iplitalie. Een stap waar ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van heb!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Annelies Hazebroek, woonachtig in Montevarchi in Toscane en al jarenlang met veel plezier Italiaans docente. Ruim 15 jaar geleden heb ik, na mijn tolk/vertaal-opleiding Italiaans bij het ITV in Utrecht, in Nederland het Istituto per la Lingua Italiana, IPLI, opgericht. Italiaans en Italië zijn al mijn hele leven mijn grote passie. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. 

En toen was daar Iplitalie!

Jarenlang heb ik in Limburg fysiek Italiaanse lessen gegeven, maar voor de liefde besloot ik in 2017 Maastricht voor Milaan te verruilen. Een mooie stap naar een prachtige stad, maar Italiaanse les geven kon helaas niet meer op de normale wijze doorgaan. Ik besloot Italiaanse les geven niet op te geven en ben online verder gegaan. Iplitalie was geboren!

Maar na een half jaar het bruisende Milaan te hebben ervaren, wilde ik ook het rustige, landelijke Italië beleven. Ik besloot daarom een huis te huren in het landelijke Toscane. In Montevarchi vond ik een droomhuis waar ik nu deels van de tijd woon. Het enorme voordeel van online Italiaanse les geven is dat het vanaf iedere locatie mogelijk is. Of ik nu in Milaan, Montevarchi of in Nederland ben, met een internetverbinding kan ik mijn hobby toch nog voortzetten!

Naast online les geven, hou ik me ook bezig met het schrijven van blogs en artikelen voor diverse websites. Je kunt mijn blogs lezen op de blogpagina van Italiemagazine of op de website Milaan-nu.nl van Stedenman.