iplitalie.nl

Recensies

Tara:

Ik was niet tevreden  over mijn huidige lessen en ontmoette Annelies via Facebook. Ze bood me aan een gratis proefles te nemen helemaal vrijblijvend. Aanvankelijk stond ik heel cynisch tegenover Skype-lessen en vond het heel onpersoonlijk en afstandelijk en vooral een beetje eng omdat ik nog nooit geskypt had.

Annelies legde me uit hoe ik Skype moest downloaden en de eerste keer was ik best zenuwachtig. Het ijs was gelukkig snel gebroken en via het beeldscherm legde ze me uit hoe alles werkte. Voor de les stuurt ze me het lesmateriaal via de mail of via Skype dat ik dan kan uitprinten. De gemaakte oefeningen stuur ik dan weer aan haar terug via de mail of Whatsapp. Eigenlijk is het gewoon een privéles bij haar aan tafel, maar dan via een beeldscherm. Alles gaat zo makkelijk en we praten veel, wat eerst door mijn faalangst bijna niet mogelijk was, maar ze sleept me er gewoon doorheen.

Ze besteedt  veel aandacht aan de uitspraak, klemtoon en verbindingen. Ik hoor mezelf nu pas “echt” Italiaans praten. Eigenlijk is Skype-les uiteindelijk heel eenvoudig,  je kunt overal les krijgen waar je internet hebt en het is heel flexibel. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, kunnen we het heel goed vinden samen.

Marie-Josée

Mijn Ialiaanse lerares Annelies Hazebroek was jaren mijn fysieke lerares in Maastricht. Voor de liefde vertrok Annelies naar Milano en tja: wat ga je dan doen ? Je wilt toch doorgaan! Aanvankelijk sprak skype mij niet zo aan, dus ik ging op zoek naar een andere lerares. Na enige tijd vond ik die en ik heb toen op de normale manier 1 op 1 les gevolgd. Annelies is een hele vrolijke vrouw waar je ook veel mee kunt lachen maar Sofia was een hele serieuze vrouw. Ze gaf wel goed les maar ik miste de vrolijke noot bij haar.

Weer verder zoeken: nee, geen optie. Stoppen al helemaal niet. Lidy een vriendin en studente bij Annelies vanaf het allereerste begin was overgegaan op Skype en zij was erg enthousiast erover. Waarom zou ik het niet proberen?

De stoute schoenen aangetrokken, skype geïnstalleerd en “aon de geng” zeggen wij in Maastricht. Oftewel “aan de slag”. Het was even wennen met het toetsenbord maar na 5 minuten weet je niet beter. Je ziet Annelies op je computer net alsof je tegenover haar zit. Aantekeningen en woordjes die zij schrijft zie je rechts op je scherm verschijnen. Het beeld en geluid zijn prima. Het enige wat je zelf moet doen is koffie of thee inschenken.
Huiswerk krijg je vooraf gestuurd dat download je dan. Printen en klaar is kees! Overhoringen van woordjes gaat ook zo. Ik vind Skype een hele fijne manier van les krijgen en ik zou het je zeker aan bevelen! Ik heb ook allerlei apps op mijn iPhone maar dat is meer om spelenderwijs nog wat extras te leren .

Probeer het gewoon! Wat aanvankelijk een beetje eng is is nu al zo vertrouwd, dus gewoon doennnnnnnnn!