iplitalie.nl

Recensies

Helga

Ik kijk iedere week weer uit naar de volgende les!”

Toen ik begon aan mijn lessen bij Annelies durfde ik niet goed Italiaans te praten. Ik was zenuwachtig, bang om niet uit mijn woorden te komen en bang om dingen fout te zeggen. Annelies geeft op een hele prettige manier les. Hierdoor heb ik al veel geleerd en stapje voor stapje ben ik steeds meer gaan praten.

Lauren

Ik geniet van mijn lessen!”

Annelies is nuchter, daadkrachtig en weet precies wat ik nodig heb om een nieuwe taal te leren. Zij geeft veel tips uit eigen ervaring en zorgt altijd voor een ontspannen sfeer. Mocht je even niet je dag hebben, Annelies speelt er op in en gooit het op een andere boeg. Ik geniet van mijn lessen en is een hoogtepunt van de week.

Nathalie

“Annelies stemt de lessen op mij persoonlijk af. Echt een aanrader!”

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een online cursus Italiaans. Maar al snel kwam ik er achter dat dat niets voor mij was. Ik kon mijzelf moeilijk motiveren, zonde van het geld dus. Omdat alle cursussen Italiaans in de buurt al een aantal weken geleden waren begonnen was dat ook geen optie. Na wat gegoogle kwam ik bij Annelies uit. Les via Skype, de oplossing! 

Het zijn interactieve lessen die nooit saai zijn. Zowel grammatica, luistervaardigheid als spreekvaardigheid komen ruim aan bod. En wat ik vooral fijn vind; Annelies stemt de lessen op mij persoonlijk af. Echt een aanrader!

Irene

“Vanaf de eerste les een feest om ernaar toe te gaan!”

Sinds 2010 heb ik Italiaanse les van Annelies en het was vanaf de eerste les een feest om ernaar toe te gaan. De lessen zijn goed opgebouwd en gaan in mijn persoonlijke leertempo. 

Er is altijd een prettige en ontspannen sfeer waardoor ik me op mijn gemak voel, wat mijn leerproces enorm bevordert. Sinds een jaar of 3 gaan de lessen online. Dit heeft aan kwaliteit en persoonlijke aandacht niets ingeboet. Nog steeds leer ik elke les weer nieuwe vaardigheden en blijft het een uitdaging de taal nog altijd voortdurend beter te kunnen spreken en beheersen. Annelies is voor mij de perfecte docent.

Lidy

“In het begin wist ik niet zeker of deze manier van les volgen me zou bevallen, maar na een keer was ik verkocht.” – Al 17 jaar leerling

Als een van de eerste leerlingen volg ik sinds 2004 met enthousiasme én plezier Italiaanse les bij Annelies. We zijn gestart met 2 personen en na enkele jaren ben ik alleen verder gegaan. Dat is het voordeel van deze methode. In het begin wist ik niet zeker of deze manier van les volgen me zou bevallen, maar na een keer was ik verkocht. Via deze methode krijg ik ook huiswerkopdrachten (grammatica), maar een groot deel van de les praten we samen in het Italiaans waarbij Annelies direct uitleg geeft en indien nodig mondeling én schriftelijk corrigeert. Het voordeel hiervan is dat ik dit na de les op mijn gemak nog eens kan doornemen en houd ik de taalvaardigheid levendig, zeker nu we door corona nu helaas niet naar Bella Italia kunnen gaan.

Sylvia

“Annelies’ les is voor mij een hoogtepunt iedere week!” – Al 18 jaar leerling

Sinds september 2020 heb ik skype-lessen Italiaans bij Annelies. Gelukkig weer. Ik was diep ongelukkig, toen de fysieke lessen 2017 stopten, door amore…. Ik miste/mis het groepje Chantal, Hansje, Wytze. 

15 jaar les in Nederland. Zoveel geleerd, herhaald, zoooo leuk. Peccato!  Daarna  2 jaar les bij een leuke italiaanse. Stop 3/2020 door Corona. Nu eindelijk weer lessen bij Annelies.

Het gaat perfekt. 1-2 dagen voor de les krijg ik de woordjes, een luister-oefening en een stukje text. Ik zou hier nog veel goede dingen kunnen  vertellen over haar geduld, haar geheugen (zij weet 10 jaar later nog, wat ik ooit geleerd – of niet- heb).

Angelique

“Wat mij betreft de ideale manier om Italiaans te leren.”

Met veel plezier volg ik nu ruim een jaar de online Italiaanse lessen van Annelies. De lessen zijn niet alleen erg leerzaam en informatief, maar tevens zeer afwisselend. 

Verder is het ook gewoon gezellig en erg leuk om te doen.  Er is voldoende afwisseling tussen grammatica en conversatie. 

Wat mij betreft de ideale manier om Italiaans te leren. Hopelijk kan ik weer snel een keertje op vakantie naar Italië om al het geleerde in praktijk te gaan brengen!

Patricia

“Naast leerzaam ook steeds een gezellige les waarbij over van alles gekletst wordt, natuurlijk in het Italiaans!”

Nu bijna 2 jaar Italiaanse skype les bij Annelies. Ben er heel erg enthousiast over. Duidelijke uitleg, gestructureerd, hele positieve en motiverende aanpak en genoeg afwisseling in lesmateriaal. Naast leerzaam ook steeds een gezellige les waarbij over van alles gekletst wordt, natuurlijk in het Italiaans! Heb Annelies nog nooit “in het echt” gezien, maar dat vergeet je eigenlijk meteen.

Hoop nog heel veel van Annelies te kunnen leren.

Marie-Josée

Annelies is een hele vrolijke vrouw waar je ook veel mee kunt lachen!” – Al 15 jaar leerling

Mijn Italiaanse lerares Annelies was jaren mijn fysieke lerares in Nederland. Voor de liefde vertrok Annelies naar Milano en tja: wat ga je dan doen ? Je wilt toch doorgaan! Aanvankelijk sprak Skype mij niet zo aan, dus ik ging op zoek naar een andere lerares. Na enige tijd vond ik die en ik heb toen op de normale manier 1 op 1 les gevolgd, maar ik miste de vrolijke noot.

Weer verder zoeken: nee, geen optie. Stoppen al helemaal niet. Lidy een vriendin en studente bij Annelies vanaf het allereerste begin was overgegaan op Skype en zij was erg enthousiast erover. Annelies is een hele vrolijke vrouw waar je ook veel mee kunt lachen! Waarom zou ik het niet proberen?

De stoute schoenen aangetrokken, Skype geïnstalleerd en “aon de geng” zeggen wij in Maastricht. Oftewel “aan de slag”. Het was even wennen met het toetsenbord maar na 5 minuten weet je niet beter. Je ziet Annelies op je computer net alsof je tegenover haar zit. Aantekeningen en woordjes die zij schrijft zie je rechts op je scherm verschijnen. Het beeld en geluid zijn prima. Het enige wat je zelf moet doen is koffie of thee inschenken.
Huiswerk krijg je vooraf gestuurd dat download je dan. Printen en klaar is kees! Overhoringen van woordjes gaat ook zo. Ik vind Skype een hele fijne manier van les krijgen en ik zou het je zeker aan bevelen! Ik heb ook allerlei apps op mijn iPhone maar dat is meer om spelenderwijs nog wat extras te leren .

Tara

“Eigenlijk is het gewoon een privéles bij haar aan tafel, maar dan via een beeldscherm.”

Ik was niet tevreden  over mijn huidige lessen en ontmoette Annelies via Facebook. Ze bood me aan een gratis proefles te nemen helemaal vrijblijvend. Aanvankelijk stond ik heel cynisch tegenover Skype-lessen en vond het heel onpersoonlijk en afstandelijk en vooral een beetje eng omdat ik nog nooit geskypt had.

Annelies legde me uit hoe ik Skype moest downloaden en de eerste keer was ik best zenuwachtig. Het ijs was gelukkig snel gebroken en via het beeldscherm legde ze me uit hoe alles werkte. Voor de les stuurt ze me het lesmateriaal via de mail of via Skype dat ik dan kan uitprinten. De gemaakte oefeningen stuur ik dan weer aan haar terug via de mail of Whatsapp. Alles gaat zo makkelijk en we praten veel, wat eerst door mijn faalangst bijna niet mogelijk was, maar ze sleept me er gewoon doorheen.

Ze besteedt veel aandacht aan de uitspraak, klemtoon en verbindingen. Ik hoor mezelf nu pas “echt” Italiaans praten. Eigenlijk is Skype-les uiteindelijk heel eenvoudig,  je kunt overal les krijgen waar je internet hebt en het is heel flexibel. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, kunnen we het heel goed vinden samen.

Sylvia

“Annelies heeft zichtbaar veel ervaring waardoor zij lessen op maat biedt, hetgeen zeer motiverend en efficiënt werkt!”  

Ik volg sinds 10 maanden, met veel plezier Italiaanse les bij Annelies.   Ik voelde mij vanaf het begin erg op mijn gemak bij Annelies en ben in korte tijd zeer gegroeid. Waar ik bij voorgaande docenten vaak afstemming op mijn niveau miste (lessen waren of veel te moeilijk of er ging te veel focus uit naar slechts de theorie) zorgt Annelies daarentegen voor een goede balans tussen theorie, converseren en herhaling.  Hierdoor kon ik vanaf het begin direct de aangereikte stof in de praktijk brengen en heb ik enorm veel geleerd. Annelies heeft zichtbaar veel ervaring waardoor zij lessen op maat biedt, hetgeen zeer motiverend en efficiënt werkt!   

Tot slot vind ik het erg fijn dat de lessen afwisselend zijn, gestructureerd verlopen en altijd goed voorbereid zijn door Annelies.  Ik heb Annelies leren kennen als een betrokken en betrouwbare docent die doet wat ze zegt en zegt wat ze doet!